Het leuke van recepten uitwisselen is dat andere kokkies soms ingrediënten gebruiken die je zelf niet zo snel zou kiezen. Neem nou het recept van Ruud Besems. Hij plaatste op zijn site een makkelijk te maken pasta met tomatensaus en ansjovis gehaktballetjes.
Ik eet vaak pasta met allerlei verschillende sauzen, ook met gehaktballetjes. Maar met ansjovis erin had ik ze nooit gegeten. Ansjovis koop ik sowieso niet vaak. Gek eigenlijk, want ik ben dol op zoutige smaken. Daarom deel ik het recept van Ruud graag, want het is superlekker en weer eens wat anders.
De tekst gaat onder de foto verder.
Dit heb je nodig voor 4 personen
Voor de gehaktballetjes
500 gram gehakt half om half
1 ui
1 potje ansjovis
zout en peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
1 geklutst ei
Voor de saus
400 gr pasta
3 eetlepels olijfolie + 1 theelepel olijfolie extra
2 uien
1 teentje knoflook
1 blik tomaten of een tomaten basissaus (400 gram)
1 pot gegrilde paprika’s (290 gram)
oregano, basilicum en tijm
500 gram cherry- of romatomaatjes + extra voor decoratie
peper en zout