Vandaag eten we vis zonder toestanden. Deze ovenschotel is gemakkelijk te maken, lekker smakelijk en prima geschikt als 'prakkie' op een doordeweekse avond.
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Dit heb je nodig voor 2-3 personen
2 diepvries (wilde) zalmfilets, ontdooid
ongeveer 500 gram kruimige aardappels
1 grote ui
1 pot Aardappel Anders Tuinkruiden-Knoflook
zout en zwarte peper (uit de molen)
1 eetlepel vloeibare boter
Beetje (olijf)olie
Daar gaan we
* Laat de zalmfilets ontdooien.
* Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
* Pel de ui en snijd in dunne ringen.
* Snij de zalmfilets in dunne plakken.
* Vet een ovenschaal in met een beetje (olijf)olie.
* Verhit een eetlepel vloeibare boter in een koekenpan en bak de uienringen zachtjes tot ze glazig worden.
* Rasp ondertussen de aardappels op een grove rasp.
* Verdeel de helft van de aardappelrasp op de bodem van de ingevette ovenschaal en bestrooi heel licht zout en peper.
* Verdeel de helft van de zalmplakken over de aardappelrasp en bestrooi licht met zout en peper.
* Verdeel de helft van de uienringen met aanhangend vet erover en bestrooi licht met zout en peper
* Herhaal dit nog een keer, dus verdeel nu de rest van de aardappelrasp, zalm en uienringen in de ovenschaal.
* Schenk als laatste de inhoud van de pot Aardappel Anders erover en verdeel de saus tot een egale laag.
* Zet de schaal in de oven en laat 45 minuten bakken.
* Dek de schaal eventueel af met een deksel of aluminiumfolie als de saus te donker wordt.
Eet er een eenvoudige groene salade bij met een mayonaisedressing.