Als dit niet gemakkelijk is, dan weten wij het ook niet meer. Behalve gehakt heb je voor deze pittige balletjes nog maar één ingrediënt nodig en dat is een zakje mix voor nasi goreng. En een klein beetje tijd, want het duurt iets langer dan normaal. Maar dan heb je ook een succesnummer dat je vaak zult herhalen.
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Dit heb je nodig
500 gram gehakt half-om-half
1 zakje mix voor nasi goreng(Conimex)
en natuurlijk (wok)olie of vloeibare boter om de balletjes in te braden.
Daar gaan we
* Begin met de kruidenmix, want die heeft tijd nodig om af te koelen. Even voor de duidelijkheid: je moet het zakje mix voor nasi goreng hebben waar Mix van groenten en kruiden op staat. In dat zakje zitten, behalve kruidenpoeder, ook stukjes gedroogde groenten.
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
* Doe de inhoud van het zakje in een soepkom of mok en giet er 100 ml kokend water op. Roer het goed door met een lepeltje en laat het kruidenmengsel onafgedekt helemaal afkoelen.
Doe het gehakt in een kom, doe er de gewelde kruidenmix bij en kneed alles goed door elkaar. Nou, en dat is het eigenlijk wel.
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
* Draai er miniballetjes of wat grotere ballen van en braad ze in (wok)olie of vloeibare boter gaar en bruin. Kleine balletjes zijn koud lekker bij de borrel. Grotere balletjes zijn heerlijk bij een oosterse maaltijd of maak nog grotere ballen waar je plakken van kunt snijden voor op de boterham of een broodje. Wij aten de balletjes met gemengde verse groenten met kerriesaus en gebakken aardappels. Ook lekker.