Door Caty Kroon - Met uitzicht op het drierivierenpunt heeft restaurant Het Bolwerck een van de mooiste terrassen van de stad. Nu de avonden kouder worden, verhuist chef-kok Dennis van der Salm zijn activiteiten naar binnen.
De tekst gaat onder de foto verder.
Restaurant Het Bolwerck kijkt vanaf de Merwekade uit over het drierivierenpunt. @Het Bolwerck
Het Bolwerck
"In de zomer is het heerlijk toeven bij ons, maar Het Bolwerck is meer dan alleen een terras," legt eigenaar Dennis van der Salm uit. "We hebben een kalender gemaakt die tot en met maart is gevuld met bijzondere activiteiten. Bijzonder is bijvoorbeeld dat we tijdens de dineravonden vaak samenwerken met andere Dordtse ondernemers die tijdens het diner uitleg geven. Bijzonder is ook dat we dit jaar weer een Silvestermenu serveren op 31 december. Tussen de menugangen door kunnen gasten genieten van de vuurwerkshow op het water. Van de vorige Silversteravonden weten we dat door de gasten vriendschappen voor het leven zijn gesloten. Je viert immers met elkaar Oud en Nieuw tijdens een heerlijk diner en je zit ook nog eens eerste rang voor het vuurwerk."
De tekst gaat onder de foto verder.
Tijdens het Silvesterdiner wordt rekening gehouden met de vuurwerkshow die plaatsvindt vanaf het Drierivierenpunt. @Het Bolwerck
Pub-dinerquiz
De activiteitenkalender trapt af op 20 november met een pub-dinerquiz die om 16.00 uur begint. Zelfgekozen groepjes van vier genieten voor 40 euro per persoon van een driegangenmenu en beantwoorden tussendoor de pubquizvragen die quizmaster Samantha stelt. De pub-dinerquiz duurt tot ongeveer 19.30 uur.
De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Chef-kok Dennis van der Salm werkt tijdens bijzondere dineravonden graag samen met andere Dordtse ondernemers. @Het Bolwerck
Dordtse samenwerking
Andere hoogtepunten op de kalender zijn de samenwerkingen met Dordtse ondernemers en connaisseurs. Zo is er een avond met een whiskymenu, in samenwerking met het Dordtsch Heerengenootschap der Malt Whisky. Dennis kookt dan gerechten die passen bij verschillende whisky's. En er zijn een aantal avonden in samenwerking met distilleerderij Rutte. Voor het Ruttemenu kookt de chef-kok passende gerecht waar hij soms ook de whisky in verwerkt. Datzelfde doet hij met het Biermenu, waar in samenwerking met de Dordtse brouwer Ebontree, hun verschillende biertjes aan bod komen.