Vandaag mensen, hebben we zo iets lekkers, dat is met geen pen te beschrijven. Of toch? We maken namelijk een wrap met een twist. Want ja, anders is een wrap ook maar een wrap.
Tip van de dag
Als belangrijkste tip geven we mee dat het slim is om alle ingrediënten op tijd uit de koelkast te halen, want dan smaakt je wrap het lekkerst. Hoeveel wraps je uit dit recept maakt, hangt een beetje af van hoe dik je ze wilt hebben. Wij hebben met onderstaande hoeveelheden vier dikke wraps gemaakt, maar je kunt ook zes dunnere maken.
Dit heb je nodig
ongeveer 600 gram shoarmavlees
4-6 grote tortillavellen
klein zakje gesneden ijsbergsla van 100 gram
2 tomaten
halve rode paprika
1 bakje coleslaw rauwkost (250 gram van Bieze)
4-6 eetlepels knoflooksaus
4-6 eetlepels sweet chilisaus (of loempiasaus)
2 eetlepels wokolie
zwarte peper uit de molen
4 (of 6) stukken aluminiumfolie
Daar gaan we
Bak het shoarmavlees zachtjes aan in 2 eetlepels wokolie.
Snij ondertussen de tomaten in dunne plakjes.
Snij het vruchtvlees van de halve rode paprika in hele dunne reepjes.
Leg 4 (of 6) tortillavellen bij elkaar. Bestrijk de vellen met de sweet chilisaus, maar laat de buitenrand droog.
Verdeel de ijsbergsla over de chilisaus.Verdeel de tomaatplakjes over de vier tortillavellen door ze op een rij te leggen op ongeveer een derde van ieder vel.
Verdeel over de tomaatplakjes de reepjes paprika.Verdeel daar weer de inhoud van het bakje coleslaw over. Druk het met je schone vingertoppen een beetje plat. Draai over iedere reep rauwkost een beetje zwarte peper uit de molen.
Als het vlees is uitgebakken, schep het dan direct uit de pan op de rauwkost. Verdeel de knoflooksaus over het vlees.
Rol de wrap op en verpak één kant in aluminiumfolie zodat je hem gemakkelijker kunt vasthouden tijdens het eten. Serveer direct.
En dan is het alleen nog maar een kwestie van een stapel servetten bij de hand houden, want dit kun je nooit netjes opeten. Maar lekker! Zo, Weekendkokkie is klaar, zet jij de film aan?