Ik ben dol op traybakes. Je kunt eindeloos variëren en met weinig werk zet je een volwaardige maaltijd op tafel. Hier is een recept voor een traybake met een mediterraans tintje.
De tekst gaat hieronder verder.
Dit heb je nodig
voor 2 personen
300 gram kiphaasjes
200 gram (= 1 zakje kleinverpakking) geschilde krieltjes
600 gram (= 1 zak) voorgesneden ovengroentemix met gesneden gele wortel, rode paprika en courgette
1 pakje (390 gram) tomatenblokjes van Heinz met basilicum en oregano
1 pakje (200 gram) zuivelspread light
3 eetlepels zonnebloemolie
gedroogde oregano
gedroogde basilicum
bakpapier
Daar gaan we
* Verwarm de oven voor op 220 °C.
* Breng een pan water met zout aan de kook. Doe als het water kookt de aardappeltjes erin en kook ze 5 minuten. Haal ze uit het water en laat even uitdampen.
* Doe nu de groentemix in het resterende water en kook ook de groenten 5 minuten.
* Giet ze af in een vergiet en laat uitlekken en uitdampen.
* Bekleed een bakplaat met bakpapier.
* Leg de kiphaasjes op het bakpapier en doe er 1 eetlepel olie over. Wrijf de olie met je handen over de kiphaasjes zodat ze overal bedekt zijn.
* Bestrooi de kiphaasjes met peper en zout.
* Leg nu de aardappeltjes erbij en wrijf die ook goed in met 1 eetlepel olie.
* Zet de bakplaat in de oven en rooster de kip en de aardappeltjes voor ongeveer 20 minuten. Schep na 10 minuten om.
* Haal de bakplaat uit de oven en doe de ovengroente erbij. Bedek met de ovengroente de aardappeltjes en de kip.
* Bestrooi de ovengroente met peper en zout en besprenkel met een eetlepel olie.
* Zet de bakplaat terug en rooster nog 10 minuten.
* Haal de bakplaat weer uit de oven en schep alles voorzichtig door elkaar.
* Maak het doosje tomatenblokjes open en doe met een eetlepel tomatenblokjes als hoopjes tussen de groente en de kip.
* Doe op andere plekken hetzelfde met de zuivelspread.
* Zet de bakplaat 5 minuten terug in de oven.
* Haal de bakplaat eruit en bestrooi met wat gedroogde oregano en basilicum.
Lekker met flatbread of Libanees brood.