Een lekker broodje in het weekend is altijd top. Hotdogs zijn in Amerika, en dan vooral in New York, het ultieme streetfood. Geen wonder dat veel mensen denken dat de hotdog daar is ontstaan. Dat schijnt toch anders te zijn. Hoewel er wat onzekerheid is over de herkomst, lijkt het erop dat je de oorsprong moet zoeken in Duitsland, waar hij Frankfurter heet. Ook Wenen in Oostenrijk doet met zijn Wiener mee in de twist over het ontstaan van de worst. In ieder geval introduceerden Duitse immigranten de worst in Amerika en daar is hij niet meer weg te denken.

Vandaag krijg je het recept van Hotdogs de Luxe. Die eet je niet met een broodje, maar met bladerdeeg erom.

Dit heb je nodig voor 2 Hotdogs de Luxe

2 worsten uit een blik hotdogs
2 plakjes bladerdeeg
1 sjalot of kleine ui
6 plakjes bacon (vleeswaar)
tomatenketchup (of milde mosterd) (of beide)
1 eetlepel (olijf)olie
1 eigeel
snufje (grof) zeezout

Bakpapier, keukenkwast

Daar gaan we

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg twee plakjes bladerdeeg op het aanrecht, haal de papiertjes eraf en laat ontdooien.
Laat twee hotdogs uitlekken op een velletje keukenpapier.
Splits een ei en doe de dooier in een kommetje.
Pel het uitje en snij het in robuuste dikke ringen.
Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en laat de uienringen zachtjes bakken tot het ze glanzend zacht zijn en iets gaan bruinen. Haal ze dan uit de pan en laat ze even op een bordje staan.
Bak in het achtergebleven vet de dunne plakjes bacon zachtjes uit tot het krimpt en lichtgekleurd is. Haal ook uit de pan.

De tekst gaat hieronder verder.



Smeer ieder plakje bladerdeeg royaal in met tomatenketchup (of mosterd, of beide). Smeer het uit over het deeg met de bolle kant van een lepel.
Verdeel de uienringen erover en leg de plakjes bacon erop.
Leg er een worst op.

De tekst gaat hieronder verder.


Vouw twee punten van het deeg diagonaal over elkaar.
Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier en leg de hotdogs erop.
Bestrijk het deeg goed met het eigeel.
Sprenkel heel licht een klein snufje grof zeezout over het deeg.

De tekst gaat hieronder verder.


Schuif de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar en lekker bruin. Je kunt deze Hotdogs de Luxe ook koud eten, maar Weekendkokkie heeft nog nooit meegemaakt dat iemand zo lang kon wachten.