Kool zit vol goede voedingsstoffen en je kunt er eindeloos mee variëren. Het is wel een groente die je moet 'aankleden' net als bijvoorbeeld courgette en aubergine. Als je het, enkel gekookt in water, op tafel zet krijg je waarschijnlijk niet de handen op elkaar.

Vrijwel alle koolsoorten zijn prima geschikt om mee te wokken en zo is het prakkie van vandaag ook gemaakt. We maken een kool-bowl met kip voor 2 personen. Snel en lekker, precies zoals we er hier van houden. Toch?

De tekst gaat hieronder verder.

Dit heb je nodig

1 grote kipfilet of 2 kleinere
200 gram (voorgesneden) spitskool of Chinese kool
100 gram taugé
1 rode puntpaprika
1 teentje knoflook
2 bosuitjes
1 rode peper
plm. 150 gram mie
2-3 eetlepels (wok)olie
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel ketjap manis
1 handje ongezouten (eventueel gehakte) pinda's

Daar gaan we

Doe de taugé in een vergiet en laat er kokend water over stromen. Laat uitlekken.
Heb je ongesneden kool gekocht, snij die dan nu in reepjes en de paprika in stukjes.
Snij de bosuitjes en het pepertje in smalle ringetjes en het knoflookteentje in snippers.
Snij de kipfilet in repen of stukjes.
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bestrooi de kip licht met peper en zout.
Verhit 1-2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur gaar en bruin.
Haal de kip uit de pan. Fruit in het achtergebleven vet de knoflook, de peperringetjes en de paprika één minuutje aan.

De tekst gaat hieronder verder.

Doe er nog een eetlepel olie bij en dan de gesneden kool en de uitgelekte taugé. Roerbak alles een paar minuten tot de kool zachter is.
Doe de gebakken kipfilet, de gekookte mie, de sojasaus en de ketjap erbij en warm alles nog even door.
Verdeel het gerecht over twee kommen en strooi er de bosuiringetjes en de (gehakte) pinda's over.

 

Pindaklaas