Vandaag een recept waar je in nog geen tien minuten tijd een verbazingwekkend lekker prakkie op tafel zet. Vers is wel een voorwaarde bij dit gerecht vanwege de pure smaken. Het is gegarandeerd smullen met deze zalm die zoef-zoef op tafel staat.
Dit heb je nodig voor 2 personen
Twee mootjes verse zalmfilet zonder huid
400 gram roerbakgroenten
2-3 opscheplepels diepvries doperwten
1-2 plakken Chinese mie
2 eetlepels wokolie
2 eetlepels vloeibare margarine
3-4 eetlepels Teriyakisaus
gedroogde peterselie
zout en witte peper uit de molen
De tekst gaat hieronder verder.
Daar gaan we
* Zet alles wat je nodig hebt in je buurt.
* Breng een pan water met zout aan de kook voor de mie.
* Bestrooi de zalmmootjes met peper en zout.
* Verhit in koekenpan 2 eetlepels vloeibare margarine op hoog vuur. Leg de zalmfilet in de pan en draai het vuur direct helemaal laag.
* Verhit nu in een wok 2 eetlepels wokolie en roerbak de roerbakgroenten zo'n vier minuten.
* Hou ondertussen de zalmfilet in de gaten. Als de garing op de helft is (dat zie je aan de zijkant van de vis die langzaam van onder naar boven licht gaat opkleuren), draai de vis dan voorzichtig om en gaar de andere kant.
* Doe de doperwten bij de groenten en draai er wat peper overheen. Roer door en laat met deksel op de wok de doperwten een paar minuten verwarmen.
* Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
* Roer de teriyakisaus door de groenten met een klein scheutje (paar eetlepels) kookwater van de mie.
* Verdeel de mie over twee borden.
* Verdeel er de groenten in de saus overheen.
* Leg op ieder bord een zalmmootje en lepel wat van de vloeibare boter over de vis.
* Bestrooi met wat gedroogde peterselie.
Het klinkt als een hele onderneming, maar dit recept opschrijven duurde langer dan het maken ervan. Eet smakelijk weer!