De leukste podcastshow over koi

Luister even mee:


 

11 november 2023

Ruud Besems' tweede R is Gast van de Podcast

Hoera, er staat weer een nieuwe podcastaflevering online van Ruud Besems Koi Show. Het is de achtste aflevering en ook deze keer schuift er een gast aan.

Ruud Besems en Ronald Stam zijn R&R

Voor Ruud Besems was deze podcastaflevering als thuiskomen en dat had alles te maken met het item Gast van de Podcast. Deze keer was Ronald Stam te gast en laat dat nou net de beste vriend zijn van Ruud. Je hebt dus Ruud en Ronald, oftewel R&R. De vrienden hebben zelfs R&R Koi Travel-activiteiten, waar ze in deze aflevering iets over vertellen.

De tekst gaat hieronder verder.

Koi als bijzondere vis

Weet je helemaal niets over koi, interesseert het je eigenlijk helemaal niet? Dan toch is het leuk om te luisteren, want er wordt veel verteld over de koi als bijzondere vis. En denk je er alles over te weten, dan is het ook leuk om te luisteren. Al was het alleen al om te ontdekken dat je er misschien minder van weet dan je dacht.

Ronald Stam is in de koiwereld een bekend jurylid, geeft workshops en houdt zich bezig met R&R Koi Travel activiteiten. Behalve dat is hij ook nog Formule 1- en Feyenoord-gek. Dat laatste vergeven we hem, hoor.

Stuur je koi-vraag

Ga gerust naar de website van Ruud Besems om meer te lezen en de aflevering te beluisteren, maar direct onder dit bericht staat de zwarte luisterstrook ook.

O ja, nog even dit: heb je als beginnend hobbyist, gevorderde koi-houder of als leek een vraag? Stuur dan een berichtje naar Ruud en dan probeert hij er in de volgende uitzending antwoord op te geven.


31 juli 2023

Een gast in de koi-podcast

In de zesde podcastaflevering Ruud Besems Koi Informatie schuift Bas van der Hulst aan. Bas is bekend van zijn activiteiten voor het videoplatform KoiAddicted. Hij vertelt in de rubriek De gast van de podcast over hoe de reis vanuit Japan tot in je vijver eruit ziet voor de vissen.

De tekst gaat hieronder verder.

Ruud Besems Koi Informatie

Maar er komen nog veel meer nieuwtjes en wetenswaardigheden langs bij de inmiddels vertrouwde items als: Koi Nono, Koi Kennis, de rubriek Ruud, ik heb een vraag en natuurlijk De Agenda.

Snel luisteren, dus. Zelfs als je niet zoveel met koi hebt, is er veel interessants te horen.

Klik hier om naar de site van Ruud Besems te gaan met de uitgebreide toelichting op de aflevering of luister hieronder direct naar deel zes.

GreenPan NL


10 juli 2023

Ook voor koi is het zomer

Toen we de podcastserie Ruud Besems Koi Informatie startten, dachten we: een aflevering of vijf en daarna zien we wel hoe het loopt. Inmiddels ziet dus deel vijf al het daglicht en omdat we fijn in het ritme zitten en we het ook leuk vinden om deze podcastserie te maken, gaat we er nog even mee door. Sterker, we gaan zelfs uitbreiden want in het volgende deel schuift zelfs een gast aan. Maar daarover later meer.

De tekst gaat hieronder verder.

Ruud Besems Koi Informatie

Eerst nodigen we je uit om dit deel vijf beluisteren, want Ruud heeft veel te vertellen over koi en de zomer en wat warme zomerdagen teweeg brengen in je vijver. Ook vertelt Ruud over waarom vissen in quarantaine gaan en of het nou echt zo belangrijk is om je hele vijver vol te stoppen met vissen die misschien niet eens van heel goede kwaliteit zijn. Dat is namelijk niet ongevaarlijk.
Beluister hieronder de interessante aflevering met zomerse koi-onderwerpen.

Heb je een vraag over koi of over het houden van koikarpers? Stuur Ruud dan gerust een mail of kijk eens rond op zijn website.


16 mei 2023

Hier is de derde podcast-aflevering van Ruud Besems Koi Informatie

Door omstandigheden moesten luisteraars er even op wachten, maar dat is met deze nieuwe aflevering van Ruud Besems Koi Informatie meer dan goedgemaakt.

Net als je hond of je kat

In deze derde aflevering uit de podcastserie Ruud Besems Koi Informatie gaat Ruud dieper in op de verzorging van koi. De buitentemperatuur gaat omhoog en veel koi-eigenaren maken dan dezelfde beginnersfouten. Ook legt Ruud uit dat het niet zo slim is om op bepaalde dingen te bezuinigen omdat dat je vissen meestal niet ten goede komt. Je moet, net als je hond of je kat, ook goed voor je vissen zorgen.

De tekst gaat hieronder verder.

De Grand Champion Miss Magnum. @Ruud Besems

Miss Magnum in de prijzen

Wist je dat er een Belgisch echtpaar is dat keer op keer in de prijzen valt met dezelfde koi? De Grand Champion Miss Magnum wordt ouder en ouder, maar dat is haar niet aan te zien. Hoe is dat nou toch mogelijk?

De tekst gaat hieronder verder.

Keeltanden van koi. @Ruud Besems

Ruud, ik heb een vraag

Er is er weer een vraag van een luisteraar waarbij we het gaan hebben over onder meer keeltanden. Ook is er deze keer een extra lange agenda met leuke tips voor een uitje, want er is veel te doen de komende tijd.

Klik hieronder om deel 3 van Ruud Besems Koi Informatie te beluisteren.


28 februari 2023

Een nieuwe podcast-aflevering van Ruud Besems Koi informatie

De tweede aflevering van de podcast Ruud Besems Koi informatie staat online. De eerste aflevering is goed beluisterd en daar zijn we blij om, want daar doen we het uiteindelijk voor.

De tekst gaat hieronder verder.

Stel gerust een vraag

Ook in deze tweede aflevering kun je luisteren naar de vaste rubrieken zoals Koi Nono, Agenda, Koi Kennis en het nieuwe onderdeel: Ruud, ik heb een vraag.

Voor die laatste rubriek kun je overigens vragen stellen aan Ruud. Het kan hem niet gek genoeg zijn, weet ik uit persoonlijk, want ik ben zelf namelijk een kanjer in gekke vragen stellen. Dus schroom niet en lever gerust een vraag in.

Klik hier om naar de website van Ruud te gaan en klik hieronder om deel 2 van Ruud Besems Koi Informatie te beluisteren.


07 februari 2023

Aftrap podcast met koi informatie door Ruud Besems

Koi. Het is een kort woord en ik kan er ook kort over zijn: ik weet er niets van. Dat geldt niet voor Ruud Besems. Hij is gevierd jurylid en reist de hele wereld over om te jureren bij koiwedstrijden. Toch zijn die karpers fascinerend voor mij. Ze hebben prachtige kleuren en er hangen mooie sages omheen. Je weet wel, van die stijlvolle, typisch Japanse volksverhalen vol traditie. Dat is ook meteen het leuke aan koi, weet Ruud. Het gaat namelijk niet alleen om die vissen, het gaat om een hele volkscultuur die in Japan zijn oorsprong vindt.

De tekst gaat onder de foto verder.

Podcast over koi

Voor zover Ruud kon nagaan, is er nog geen podcast over koi en dus is hij een serie gestart: Ruud Besems Koi Informatie. Of, in goed Japans: Rūto Besemu koi jōhō. Als je de podcasts beluistert kom je veel te weten over koi. Er zijn rubrieken zoals Koi Nono (voor mensen die echt helemaal niets weten over koi), er is de agenda en een rubriek koi kennis. Ook is er een kwestie van de week waar je als luisteraar vragen kunt stellen aan Ruud.

Koi voor iedereen

Ben je een doorgewinterde liefhebber die al veel weet over koi, dan kom je vast nog dingen te weten die je niet wist. Ben je iemand die helemaal niets weet, de nono dus, dan is het gewoon leuk om te luisteren omdat er een wereld voor je opengaat.

Ik mag als nono meewerken aan deze podcastserie en steek dus ernstig af bij de professional die Ruud is op dit gebied. Wij denken dat die tegenstelling juist leuke luistermomenten oplevert.